Onze Dieren

Kippen en haan

Wij houden legkippen omdat zij eieren leggen natuurlijk. Zij hebben een vrije uitloop, namelijk in een voor hen enorme weide die ze delen met de geiten. Er zijn verschillende variëteiten, zoals de rossige types die gespecialiseerd zijn in de leg, alsook enkele zeldzame Belgische rassen en uiteraard onze haan ! Wie weet zie je op een dag wel enkele kuikens… ?

Konijnen en cavia’s

Onze konijnen en cavia’s zijn en blijven waarschijnlijk bij de favorieten van de kinderen op de boerderij. Zij verdienen geen leven in een kooi. Tijdens de nacht wonen ze beschermd en overdag kunnen ze genieten van een heus speelterrein gereserveerd voor hen. Ze houden ervan om door jullie te worden geaaid.

Les chats

Scraboutchat et Chatouille zijn geboren in september 2012. Het zijn voor ons Zinnekes (kruisingen), onafhankelijk en aanhankelijk, beschermers tegen ratten en muizen. Hij, Scraboutcha, vraagt veel aandacht en voeding. Zij, Chatouille, is zacht en vindingrijk.

Varkens

Onze zeugen (vrouwelijke varkens) zijn grappig en aanhankelijk. Sommigen kunnen rekenen, anderen verkiezen zich in te smeren met zonnecrème in de zomer, of beter nog : een rugmassage te krijgen. Maar opgepast : onze tanden zijn scherp, je werkt ons beter niet op de zenuwen.

Geiten

Nieuwsgierig, grappig, aanhankelijk en soms zelf kleine pestkopjes, de geiten op de boerderij zijn heel aanwezig en komisch. Het is niet ongewoon om een geitenlammetje dicht bij de mama geit te zien op onze boerderij, maar naar een bok zal je langer moeten zoeken.

Eenden

Met hun platte snavel en zwemvliezen bezorgen de eenden ons elke dag opnieuw een klein lachje op ons gelaat. Ze kunnen zwijgzaam zijn zoals de Barbarie-eenden of lang en smal zoals de loopeenden.

Ganzen

Zij zijn de bewaaksters van de boerderij : betrouwbaarder (en luidruchtiger) dan een waakhond. En opgepast voor uw vingers, als ze je niet kennen, dan durven ze te bijten !

Schapen

Onze schapen kennen verschillende rassen en zijn niet geheel gedomesticeerd. Ze vluchten liever weg dan dat ze meeih komen zeggen, vooral voor onbekenden. De zelf geschoren wol gebruiken we voor pedagogische activiteiten of voor waar de wol nuttig blijkt te zijn op de boerderij. Kan jij ontdekken welke naam bij welke ooi hoort?

Ezels

Onze ezels zijn grijs met het kenmerkende Sint-Andrieskruis op hun rug. Deze loopt van hun hoofd – wij verkiezen hoofd en niet kop – tot aan hun staart en van de ene schouder tot de andere.

Bijen Buckfast

Onze bijtjes produceren heerlijke honing. Ze zijn echte werksters die onophoudelijk blijven voortwerken. Ze aanvaarden soms zelfs dat de kinderen naar hun werken komen kijken.